Öjebytoast med kräftstjärtar, dill och ost

  • Kräftstjärtar i lake 400 g 
  • Västerbottenost 100 g 
  • Salt & Peppar 
  • Majonäs 2 dl 
  • Lätt Crème fraîche 2-3 msk 
  • Dill 1 Kruka 
  • Formfranska 8 st 
  • Smör 100 g 

Börja med att hälla av kräftstjärtarna från laken i ett durkslag. Hacka sedan upp dem  grovt. Häll upp kräftstjärtarna i en bunke och häll i osten. Hacka sedan ner dillen och krydda med svartpeppar. Dra i majonäsen och Crème fraîche. Rör runt och se till att konsistensen blir fast och bra. 

Fortsätt sedan med att steka formfranskan i smör. Rikligt med smör på båda sidor. Brödet ska få gyllenbrun färg. 

Fördela sedan kräftröran över brödskivorna och pynta med en kräftstjärt och en dillkvist! 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan