Rikard Bitting

Tortellini med knaperstekt bacon och ädelost

  • Tortellini 1 pkt
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Bacon 140 g 
  • Små tomater 8 st 
  • Ädelost 100 g 
  • Salt & Svartpeppar 

Koka upp vattnet till pastan och salta väl. Skär baconet i bitar och knaperstek det i en het panna. Låt tomaterna fräsa ihop med baconet och ha i vitlöken mot slutet. 

Koka tortellinin och häll av vattnet. Häll tillbaka den avrunna pastan i kastrullen och smula ner osten. Låt kastrullen stå på eftervärme en stund så osten smälter. Vänd ner baconet och tomaterna. Servera genast med mycket svartpeppar. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan