- Kycklingfilé 2 st
- Salt & Peppar
- Rapsolja 4 msk
- Smör 4 msk
- Vitlök 3 klyftor
- Worcestersås 2 msk
- Dragon (torkad) 3 msk
- Timjan 2 msk
- Grädde 3 dl
- Kycklingbuljong 2 msk
- Parmesanost riven 1 dl
- Mjölk (eventuellt) 1-2 dl.
- Delikatesspotatis
- Tomater (Romantica)
Börja med att rosta potatisen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över rapsolja och salta ordentligt. In i ugnen i ca 40 minuter. Det beror lite på potatisarnas storlek. Sista kvarten kan tomaterna läggas in på samma ugnsplåt och tillagas tillsammans med potatisen.
Lägg kycklingen i en het panna med rapsolja. Stek kycklingen på ganska hög värme till en början så den får lite färg. Salta och peppra ordentligt på båda sidorna. Gå sedan i med smör och sänk temperaturen till medelvärme. Ha i vitlöken och krydda kycklingen med timjan och dragon. Stänk över lite worcestersås. Häll i grädde och kycklingbuljong och ha i parmesanosten. Låt sedan puttra i 15-20 minuter. Salta och peppra. Är du osäker på om kycklingen är genomstekt så lyft upp en filé och skär i den för att kontrollera. Om såsen blir för stabbig under tillagningen kan en skvätt mjölk vara bra. Skär slutligen upp kycklingen och servera tillsammans med såsen, rostad potatis och tomaterna.