Ställ upp ugnen till 225 grader och lägg potatisen i en form. Olja, mycket salt och blanda runt. Smält sedan 50g smör och och häll det över blomkålen som du lagt i en annan form. Salta blomkålen. In i ugnen i minst 45 min, det kan variera beroende på ugn. Ta ut blomkålen några gånger och ös den med smör som samlats på botten i formen. Gör vitvinssåsen under tiden som du väntar på potatisen. Fräs upp två schalottenlökar i smör i en liten kastrull. I med ett lagerblad och några vitpepparkorn. Slå sedan i 3dl vitt vin och lite fiskfond. Låt sedan reducera ner till hälften. Sila av och ställ på Sedan tillbaka kastrullen på spisen. I med 3dl grädde och låt koka ihop. Låt såsen puttra i minst en halvtimma. Den kan med fördel göras i förväg. Balansera sedan upp sältan och syran med salt och pressad citron. Blir såsen för stabbig så gå i med lite mjölk. Blir den för rinnig funkar maizena. Baka sedan torsken i ugnen på 150 grader till en innetemperatur på 56 – 60 grader. Montera slutligen ner en näve hackad dill i vitvinssåsen.

Ugnsgratinerad falukorv med ost och persilja som serveras med stuvade makaroner
Stuvade makaroner går att göra på en rad olika sätt. Jag föredrar att göra det enkelt för mig genom att