- Lantbröd 1 skiva
- Rapsolja 3 msk
- Smör 2 msk
- Salt & Peppar
- Dijonsenap 1 tsk
- Créme Fraîche 1 dl
- Tomat 2 skivor
- Salladsblad 1-2 st
- Biff 150 g
- Pepparrot (riven) 1 msk
- Äggula 1 st
Börja med att steka brödet i olja och lite smör. Det ska bli krispigt med lite smörsmak. Stek inte på för hög värme. Brödet ska bli gyllenbrunt. Lägg på tallrik och låt svalna något. Blanda sedan någon tesked dijonsenap med creme fraiche och lägg på ett lager på brödet. Lägg sallad ovanpå. Skär sedan sedan några tomater och lägg ovanpå. Tomaterna får gärna ugnsbakas några minuter innan. Kör på 200 grader så att tomaterna blir mjukare i konsistensen och något sötare.
Stek därefter köttet i en panna på hög värme i olja och lite smör. Salt och peppar. Låt sedan köttet vila några minuter innan du skär upp det. Fördela köttet över toasten och riv sedan lite pepparrot och lägg över. Toppa med en äggula. Riv över svartpeppar och servera härligheten med pommes eller någonting annat gott.