Panerad rödspätta med potatis och kall dillsås, ärtor och rivna morötter

  • Fiskfiléer 4 st 
  • Salt och Vitpeppar 
  • Rapsolja 5 msk 
  • Lättfil 2 dl 
  • Majonäs 3 msk 
  • Bostongurka 3 msk 
  • Dill 1 kruka 
  • Citron 1 st
  • Socker 1 nypa 
  • Mjöl 2 dl 
  • Ägg 3 st 
  • Panko 2 dl 
  • Potatis 10 st 
  • Morötter 2 st 
  • Ärtor 2 dl 

Börja med såsen så att den får stå till sig i kylen innan servering: Häll upp lättfil i en skål. Hacka ner en kruka dill och blanda ner några matskedar bostongurka och blanda runt. I med majonäs och pressa i färsk citron. Avsluta med en nypa socker. Smaka av och se om du är nöjd. Ibland kan det vara gott med mer bostongurka om man vill ha såsen lite stabbigare. Ställ sedan kallt. Koka upp potatisen så att den är klar samtidigt som fisken. 

Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i tre separata tallrikar. Salta fisken innan och ha även i lite salt och vitpeppar i mjölet. Vänd sedan fisken i mjölet, ägget och slutligen i panko. Stek på mellanvärme i några minuter på varje sida i rapsolja. Det ska bli en gyllenbrun yta. Pressa över lite citron efter stekning och servera med den kalla såsen och postis. Ärtor och rivna morötter är goda tillbehör. Även en citronklyfta.

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan