- Blandfärs 500 g
- Rapsolja 1 msk
- Svartpeppar 1 tsk
- Tacokrydda 1 påse
- Tomater 2 st
- Worcestersås 1 msk
- Philadelphiaost 1 ask
- Crème fraiche 3 dl
- Tacosås 1 burk
- Vitlök 2 klyftor
- Cheddarost (riven) 150 g
Fräs färsen i en panna med lite olja.
Ge färsen lite stekyta och ha sedan i worcestersås och tacokrydda. Låt kryddan steka in ordentligt och ha sedan i hälften av tacosåsen och lite riven ost. Ställ sedan åt sidan. Häll Crème fraiche och Philadelphiaost i en bunke. Häll i resten av tacosåsen och blanda runt väl. Pressa ner vitlöken och riv ner lite svartpeppar.
Lägg färsen i botten på en ugnsform så den täcker botten. Skär sedan tomaterna i skivor och fördela ut över färsen. Häll sedan över ostblandningen så det täcker. Avsluta med resten av den rivna osten. Kör gratängen i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Avsluta med några minuter på ugnens grillfunktion, så att ytan blir fin. Servera med klassiska tillbehör.