Kycklingrullader med klyftpotatis och gräddig cidersås

  • Potatis (Fast sort) 10 – 12 st 
  • Kycklingfilé (tunnskivad) 4 st 
  • Salt & Peppar 
  • Smör 25 g 
  • Ädelost 50 g 
  • Timjan (torkad) 1 tsk 
  • Oregano (torkad) 1 tsk 
  • Paprikapulver 1 tsk 
  • Cider (torr) 0,5 dl 
  • Grädde 3 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 

Banka ut kycklingen och gör den ännu tunnare. Använd en kastrull och lägg ett bakplåtspapper över kycklingen så att den inte fastnar i kastrullen. Salta och peppra och bred ut ett lager ädelost. Rulla ihop kycklingen och fäst med en tandpetare så den håller ihop under stekningen. Fräs kycklingen i en het panna med smör och lite rapsolja. Ge kycklingen fin färg runt om, och ha i grädden och kycklingbuljongen. Låt det puttra på mellanvärme en stund och ha i cidern. Smaka av såsen med salt och peppar, och eventuellt lite torkad timjan och oregano. Låt kycklingen bli helt färdig i den goda såsen

Koka upp rikligt med saltat vatten i en rymlig kastrull. Skär klyftor av potatisen och sjud den i några minuter på ganska låg värme. Låt gärna skalet vara kvar. Låt potatisklyftorna rinna av i ett durkslag eller torka av med papper. Lägg sedan ut potatisarna på långpanna (på bakplåtspapper) med skalsidan nedåt och dra över lite rapsolja. Salta ordentligt. Krydda potatisen med torkad timjan, oregano och lite paprikapulver. 

Kör i ugnen på 225 grader i ca en halvtimma. Ta ut potatisen någon gång under tillagningen och rör om. Ställ sedan potatisen att svalna något medan du gör klart det andra. Blir potatisen för kall är det bara att värma på den innan servering.  

Servera kycklingen med potatisen, såsen och en enkel sallad.