- Ryggbiff 400 g
- Salt & Peppar
- Rapsolja 1 msk
- Champinjoner 100 g
- Smör 1 msk
- Gul lök 1 st
- Vitlök 2 klyftor
- Persilja 1 kruka
- Tomatpuré 2 msk
- Worcestersås 2 msk
- Grädde 3 dl
- Mjölk 1-2 dl
- Kalvbuljong 2 msk
- Dijonsenap 1 tsk
Skär köttet i mindre bitar och salta och peppra. Fräs i en panna med lite olja. Bitarna ska brynas ordentligt runt om men inte bli helt genomstekta. Stek lite åt gången så att pannan håller värmen och verkligen ger köttet fin stekyta. Låt lite smör stekas med mot slutet för god smak. Låt sedan köttbitarna vila.
Lägg hackad lök och vitlök i samma panna och fräs på. I med några skivade champinjoner och lite färsk persilja. Efter en stund kan några skedar tomatpuré gå i. Fräs runt ordentligt och låt det rostas. Ha i någon deciliter mjölk och några deciliter grädde. Låt puttra en stund och ha i kalvfond. I med soja och en skvätt worcestersås. Låt det koka ihop i ca 10 minuter och lägg sedan tillbaka köttet med tillhörande buljong. Ha i dijonsenap. Låt allt få gå ihop en stund på spisen och smaka av med salt och peppar. Servera med potatis eller ris. Gärna tillsammans med en grönsallad.