Gubbröra med potatis och matjessill

  • Matjessill 200 g
  • Ägg (hårdkokta) 3 st 
  • Potatis (kokta) 3 st 
  • Rödlök 1/2 st 
  • Gräslök 1 knippe 
  • Dill 1 kruka 
  • Crème fraiche 3 dl 
  • Kaviar (Ejdens) 1 msk 
  • Salt & Peppar 

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème fraîche och arbeta fram en bra konsistens. Salta och peppra. Ha i en matsked kaviar och blanda runt. Ställ i kylskåpet i några timmar. 

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till