Laxpanna med saffran, tomat och färska räkor

  • Laxtärningar 400 g 
  • Salt 
  • Rapsolja 
  • Gul lök 1 st 
  • Småtomater 10 st 
  • Haricot verts 10 st 
  • Grädde 3 dl 
  • Mjölk 2dl 
  • Créme fraîche 1 dl 
  • Curry 1 msk 
  • Saffran 1 pkt 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Persilja (hackad) 1 dl 
  • Färska räkor 1 dl 

Hacka upp löken och fräs i lite olja i en varm panna. I med tomterna och dela haricot verts på mitten. Låt allt fräsa på ganska hög värme i några minuter. Gå i med grädde efter en stund och lite mjölk. Låt allt koka upp och sänk värmen till mellanvärme. Ha i saffran och curry. Blanda runt väl. Låt det sedan puttra i några minuter. Stänk i lite worcestersås och hacka ner persilja. 

Låt allt dra pannan i pannan ytterligare några minuter. Lägg sedan i laxtärningarna och blanda runt väl. Låt småputtra i 6-7 minuter. Kontrollera att laxbitarna är bra i konsistensen och smaka av med salt. Toppa med färska räkor och lite mer persilja. Servera med pressad potatis, ris eller pasta.  

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan