En favorit som går väldigt snabbt att tillreda! Dofterna i köket är ju fantastiska och smakerna likaså. Vill man ha mer hetta kan man givetvis öka mängden chili!
- Olivolja
- Linguine
- Salt 1msk
- Röd chili 1st
- Scampi/räkor efter behag
- Persilja 1 knippe
- Vitlök 4-5 vitlöksklyftor
- Vitt vin (torrt) 0,5 dl
- Små tomater 8st
- Mozzarella (kan uteslutas)
Börja med att hacka upp vitlök, persilja och chili så att det är klart.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Salta ordentligt och stoppa ner pastan. Värm samtidigt upp en panna med olivolja. Lägg i räkorna och låt dem fräsa en stund på ganska hög värme. Dela tomaterna och låt dem steka med. Sänk värmen efter tag och om räkorna släpper ifrån sig mycket vätska kan det hällas bort. Räkorna ska stekas, inte kokas. Sänk sedan till mellanvärme. Gå därefter i med den hackade persiljan, vitlöken och chilin. Fräs runt en stund och gå sedan över med några stänk vitt vin.
När pastan har några minuter kvar på koktiden så kan den hällas av. Spara lite pastavatten och häll sedan över pastan i den heta pannan. Vrid upp värmen något. Blanda runt väl och häll över en skvätt pastavatten. Blanda runt i någon minut och tillsätt sedan mozzarellan och blanda runt. Stäng av värmen och servera direkt ur pannan med en skvätt färskpressad citron.