Pannbiff på högrev med ölstekt lök, brunsås, potatismos och gurka/lingon

  • 500g Högrevsfärs 
  • Salt & peppar 
  • 1 tsk soja 
  • 2 tsk Worchestersås 
  • 2 tsk kalvfond 
  • 1 ägg 
  • 2 gula lökar 
  • 1dl öl 
  • 3dl grädde 
  • 2dl mjölk 
  • 1 msk vinbärsgelé 

Lägg färsen i en beredskapsbunke och salta och peppra. I med soja, Worchestersås och kalvfond. Slå i en skvätt grädde. Knäck i ägget och blanda runt i färsen med händerna. Salta och peppra igen. Forma sedan biffar med händerna och stek i olja så de får fin färg. Dra sedan ner värmen något. 

Under tiden som biffarna steks kan löken stekas i en separat panna. Fräs den i lite smör på mellanvärme. Efter en stund kan du gå i med ölen. Låt det steka en stund så ölen går in i löken. 

Häll sedan ner grädden i pannan med biffarna. I med lite soja och kalvfond. I med mjölken och lite Worchestersås. Låt sedan puttra 5-10 minuter och smaka därefter av med salt och peppar. Servera biffarna med såsen, ölstekt lök och någon form av potatis. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt