- 500g Högrevsfärs
- Salt & peppar
- 1 tsk soja
- 2 tsk Worchestersås
- 2 tsk kalvfond
- 1 ägg
- 2 gula lökar
- 1dl öl
- 3dl grädde
- 2dl mjölk
- 1 msk vinbärsgelé
Lägg färsen i en beredskapsbunke och salta och peppra. I med soja, Worchestersås och kalvfond. Slå i en skvätt grädde. Knäck i ägget och blanda runt i färsen med händerna. Salta och peppra igen. Forma sedan biffar med händerna och stek i olja så de får fin färg. Dra sedan ner värmen något.
Under tiden som biffarna steks kan löken stekas i en separat panna. Fräs den i lite smör på mellanvärme. Efter en stund kan du gå i med ölen. Låt det steka en stund så ölen går in i löken.
Häll sedan ner grädden i pannan med biffarna. I med lite soja och kalvfond. I med mjölken och lite Worchestersås. Låt sedan puttra 5-10 minuter och smaka därefter av med salt och peppar. Servera biffarna med såsen, ölstekt lök och någon form av potatis.