Gubbröra med potatis och matjessill

  • Matjessill 200 g
  • Ägg (hårdkokta) 3 st 
  • Potatis (kokta) 3 st 
  • Rödlök 1/2 st 
  • Gräslök 1 knippe 
  • Dill 1 kruka 
  • Crème fraiche 3 dl 
  • Kaviar (Ejdens) 1 msk 
  • Salt & Peppar 

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème fraîche och arbeta fram en bra konsistens. Salta och peppra. Ha i en matsked kaviar och blanda runt. Ställ i kylskåpet i några timmar. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan