En superenkel köttfärspaj med härliga smaker av gorgonzola, rött vin och bacon. Ingen stanning eller liknande behövs eftersom osten gör pajen krämig.
- Smör 125g
- Mjöl 3dl
- Vatten 3msk
- Blandfärs 700g
- Gul lök 2st.
- Salt & peppar
- Vitlök 4 klyftor
- Bacon 150g
- Tomatpuré 2msk
- Persilja färsk 1 kruka
- Rött vin 1dl
- Tomatkross 1 burk
- Worcestersås 3msk
- Kalvfond 2msk
- Soja 1msk
- Gorgonzola 50g
- Småtomater 6st
- Cheddarost 100g
- Mozzarella 50g
Börja med att göra köttfärssåsen. Hacka löken och fräs upp den i lite olja. Hacka även baconet och låt det steka med. Tillsätt tomatpurén efter en stund och låt det rosta i pannan. Gå sedan i med färsen och salta och peppra ordentligt. Häll i tomatkross och hacka ner lite färsk persilja. I med vin, worcestersås, soja och kalvfond. Salta och peppra och smula ner lite ost i färsen. Låt småkoka i en halvtimma.
Gör sedan pajdegen genom att dela smöret i små tärningar. Blanda därefter smör och mjöl i en matberedare (eller kör för hand). Blanda ihop så det blir smuligt. Gå sedan i med vattnet och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i pajformen och nagga med en gaffel. Ställ i kylen i typ en halvtimma. Skjutsa sedan in den i ugnen på 225 grader i 10 min.
Ta ut pajdegen ur ugnen och fördela färsen jämnt i formen. Dra därefter på ost och dela tomterna och toppa pajen med dem. Kör sedan pajen i ugnen i 30 minuter på 200 grader.