- Lövbiff 500 g
- Korvbröd (Stora)
- Salt & Peppar
- Röd chili 1 st
- Rödlök 2-3 st
- 1-2-3 lag
- Smör 75g
- Mjölk 8dl
- Mjöl 1dl
- Cheddarost 150g
- Muskot
Börja med att skära rödlöken i tunna skivor och låt den dra i 1-2-3 lagen i minst en timma. Detta momentet kan man alltså gärna börja med. Eller göra dagen innan.
Strimla sedan köttet och fräs upp det i en het panna med olja. Salta och peppra ordentligt. Ställ sedan åt sidan och håll varmt.
Gör sedan ostsåsen genom att lägga smöret i en kastrull och låt det smälta på mellanvärme. Häll i mjölet, samtidigt som du vispar ordentligt så att det inte klumpar sig. När mjölet är utblandat så kan du gå i med mjölk. Häll inte i all mjölk på en gång, utan lite i taget. Börja med en skvätt och vispa hela tiden.
Efter en stund kommer såsen att tjockna. Peppra, häll i lite muskot och och riven cheddar. Vispa såsen tills du är nöjd med konsistensen. Blir den för stabbig går du i med mer mjölk, blir den för lös så vispa den på lite högre värme.
Fördela sedan allt i korvbröden, hacka över färsk chili och avsluta med ostsåsen. Servera direkt och njut!