Bittings superenkla Skagenröra

  • Räkor (skalade) 3 dl
  • Salt & Peppar
  • Rödlök 1 st 
  • Dill 1 kruka
  • Pepparrot (riven) 1 tsk 
  • Majonnäs 1 dl 
  • Crème fraiche 0,5 dl
  • Citron 1/2

Skala räkorna och lägg i en bunke. Finhacka rödlök och dill och blanda runt med räkorna. Ta sedan i majonnäs och Crème fraiche, lite åt gången, så att du kan få konsistensen som du vill ha den. Pressa i lite citronsaft och riv ner pepparrot. Smaka av med salt och peppar och ställ sedan kallt i någon timma. Tänk på att pepparrotsmaken kommer att växa fram tydligare under tiden i kylen. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna