Kall curryröra med jordnötter

  • Schalottenlök 1 st 
  • Crème Fraîche 3 dl 
  • Salt & Peppar 
  • Majonnäs 2 msk 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Sambal Oelek 1/2 tsk 
  • Mango chutney 1 msk 
  • Curry 2 msk 
  • Gurkmeja 2 tsk 
  • Jordnötter 2 dl 

Hacka Schalottenlöken och lägg i en skål. Häll i Crème Fraîche och majonnäs och blanda runt. Pressa i vitlök och ha i Sambal Oelek och Mango Chutney. Grovhacka jordnötterna och blanda runt. I med curry och gurkmeja. Salta och peppra. Ställ röran kallt en stund. Tänk på att smaken av curry växer med tiden så smaka av efter en stund om det behövs mer curry. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan