- Salsiccia 300 g
- Olivolja
- Salt & Peppar
- Pasta 400 g
- Tomatpuré 2 msk
- Vitt vin (torrt) 1 dl
- Små tomater 10 st
- Gul lök 1 st
- Vitlök 3 klyftor
- Parmesan 2-3 dl (riven)
- Philadelphiaost 2 msk
- Persilja 1 kruka
Hacka upp salsiccian och ta bort skinnet. Försök att få det ganska finhackat, det ska nästan bli som en färs. Lägg allt i en panna med en skvätt olivolja. Fräs på ganska hög värme. Hacka sedan ner den gula löken och tomaterna. När allt börjar få lite färg så kan vitlöken hackas ner. Låt den inte bli bränd. Gå sedan i med tomatpuré och låt allt blandas runt väl i pannan. Låt allt fräsa en stund och gå sedan i med vinet. Höll i hälften av parmesanosten. Sänk värmen på plattan lite. Låt vinet absorberas något och koka samtidigt pasta i en kastrull med välsaltat vatten.
Häll av vattnet och vänd ner pastan i pannan. Sänk värmen på plattan till under mellanvärme. Blanda runt väl och gå i med resten av parmesanosten. Riv över svartpeppar och gå i med Philadelphiaosten för att få pastan riktigt krämig. Hacka sedan ner persilja och servera i djupa tallrikar med mer parmesan och riven svartpeppar.