Knallgul paella med kyckling, räkor och musslor

Älskar att laga denna maträtt! Älskar även att servera denna maträtt genom att ställa fram pannan, direkt på bordet. Det doftar sällan så gott i köket som när man gör paella!

  • Kycklinglårfilé 300g 
  • Carnaroliris 700h
  • Chorizo 300g 
  • Olivolja
  • Salt & peppar 
  • Paprika röd  2st 
  • Gul lök 1 st. 
  • Vitlök 4 klyftor 
  • Persilja färsk 1 kruka 
  • Hönsbuljong 1 tärning 
  • Vatten 8dl 
  • Krossade tomter 1/2 burk 
  • Vitt vin (torrt) 3dl 
  • Saffran 0,5g 
  • Räkor 2 nävar 
  • Musslor 1 pkt 
  • Citron 1 st 

Dela kycklingen i mindre bitar och stek upp den i en panna med lite olja. Slanta också ner korven. Hacka även ner  löken och paprikan och fräs med. I med lite hackad persilja. Salta och peppra. Tillsätt vinet när kycklingen nästan är genomstekt och låt det puttra ihop en stund. Gå sedan i med krossade tomter. Ta i saffran och häll sedan över vatten och smula ner en buljongtärning. Låt allt koka ihop en stund. 

Lägg sedan ner riset i pannan och kör då på mellanvärme. Rör inte så mycket i pannan nu. Lägg över någon form av lock. Ett bakplåtspapper är utmärkt då det låter vätskan kokas bort men låter smakerna stanna i pannan. Ha i musslorna efter 10 minuter och låt dem koka med. Paellan är klar efter drygt 20 minuter. Smaka då av med salt och peppar. Pynta med citron, räkor och hackad persilja.