Kycklingpanna med ädelost, rött vin och dragon

  • Kycklinglårfilé 800 g 
  • Smör 2 msk 
  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Småtomater 10 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Grädde 4 dl 
  • Rött vin 1 dl
  • Crema di Balsamico 2 msk
  • Champinjoner 150 g 
  • Soja 1 tsk 
  • Dragon (torkad) 2 msk 
  • Ädelost 125 g 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Basilika 1/2 kruka 

Lägg kycklingen i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra. Ge kycklingen fin stekyta, vilket brukar ta några minuter. Hacka lök och vitlök och låt det fräsa med. Stänk över lite worcestersås. Slå över vinet och ha därefter i tomaterna. Häll i grädde och låt det koka upp. Sänk temperaturen något och häll i kycklingbuljong, soja och balsamico. Krydda med dragon och smula ner ädelosten efter en stund. Låt pannan puttra i ca 20 minuter. Dela champinjonerna i kvartar och stek dem i smör, i en separat panna. Ha ner svampen i pannan mot slutet. Smaka av med salt och peppar och toppa slutligen med färsk basilika. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan