Philly Steak Sandwich med mäktig ostsås

  • Lövbiff 400 g 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 1 klyfta 
  • Chili röd 1/2
  • Worcestersås 1 tsk 
  • Bröd/baguette 2 st 
  • Gräslök 
  • Grädde 2 dl 
  • Burgarcheddar 8 skivor 
  • Tabasco 2 stänk 

Skär lövbiffen i mindre bitar och fräs i en het panna med lite olja. Lägg i lite i taget, så pannan inte tappar i temperatur. Köttet ska få stekyta och inte kokas. Hacka ner löken, vitlöken och chilin. Stänk över lite worcestersås och salta och peppra. Låt köttet vila medan du gör ostsåsen. 

Häll upp grädde i en liten kastrull och kör på mellanvärme. Lägg i osten, skiva för skiva, när grädden blivit varm. Rör om hela tiden. Avsluta gärna med några stänk tabasco. 

Gröp ur bröden/ baguetterna lite. Fyll med köttet och toppa med ostsåsen. Avsluta med hackad gräslök. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt