- Vitt vin (fruktigt) 75 cl
- Blodgrape 1/2 st
- Apelsin 1/2 st
- Ananas 1 skiva
- Jordgubbar 10 st
- Persika 1 st
- Fruktsoda 20 cl
- Sodavatten 10 cl
- Is
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Torsk 600 g Salt & vitpeppar Grädde 5 dl Schalottenlök 4 st Mjöl 1 msk Dill 1 kruka Gräslök 1/2
Tänk att något så enkelt kan vara en sådan fröjd. Lägga goda saker i små skålar och sedan äta. Jag
• Torsk 600 g • Salt & vitpeppar • Grädde 4 dl • Schalottenlök 4 st • Småtomater 10 st
Börja med att koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och lägg i pastan. Skär halloumin i kuber och stek
Börja med att skära oxfilén i lagom stora bitar och stek den så att den får yta. Salta och peppra.
Falukorv 800 g Smör 10 g Svartpeppar Bifftomater (stora) 2-3 st Gul lök 2 st Vitlök 3 klyftor Grädde 4
Låt fisken tina och fördela ut den på botten i en ugnsform. Salta och pressa över lite citron. Klipp över
Kycklingfilé 2 st Salt & Peppar Rapsolja 4 msk Smör 4 msk Vitlök 3 klyftor Worcestersås 2 msk Dragon (torkad)
Kycklingfilé 800 g Salt & Peppar Rapsolja 2 msk Smör 2 msk Worcestersås 2 msk Grädde 3 dl Chilisås 2 dl
Torsk 600 g Potatis (mjölig) 1,5 kg Salt & vitpeppar Grädde 3 dl Schalottenlök 2 st Sparris 1 bunt Mjöl
Räkor (skalade) 3 dl Salt & Peppar Rödlök 1 st Dill 1 kruka Pepparrot (riven) 1 tsk Majonnäs 1 dl
En enkel fisksoppa som gärna kan utvecklas. Den går snabbt att laga och på en halvtimma står maten på bordet.
Kyckling 500 g Bacon 1 pkt Olivolja Salt & peppar Pasta 400 g Små tomater 9 st Vitlöksklyftor 3 st
Blandfärs 500 g Rapsolja 1 msk Svartpeppar 1 tsk Tacokrydda 1 påse Tomater 2 st Worcestersås 1 msk Philadelphiaost 1
Potatisgratäng: Skär potatisen i väldigt tunna skivor. Förkoka sedan potatisen i 3dl grädde och 3dl mjölk. Salta ordentligt och låt
Lövbiff 500 g Salt & peppar Rapsolja Tomatpuré 2 msk Gul lök 1 st Vitlöksklyfta 2 st Krossade tomater 1
Börja med att skära oxfilén i lagom stora bitar och stek den så att den får yta. Salta och peppra.
Torsk/lax 600 g Potatis (mjölig) 1,5 kg Salt & vitpeppar Grädde 3 dl Schalottenlök 2 st Småtomater 8 st Sparris
Lägg créme fraiche i en mixer/matberedare. Smula ner fetaosten och soltorkade tomater. Hacka ner en vitlöksklyfta. Salta och peppra ordentligt.
En lyxig måltid som brukar vara poppis, både hos vuxna och hos barn. Jag brukar oftast göra Oxfilépasta dagen efter
Champinjoner 200 g Pasta 300g Olivolja 2 msk Pancetta 1/2 pkt Tomater små 6 st Vitlöksklyftor 3 st Grädde 2
Torsk 600 g Potatis (mjölig) 1,5 kg Salt & vitpeppar Grädde 3 dl Schalottenlök 2 st Sparris 1 bunt Mjöl
Marinad Sås Övrigt Börja med att göra marinaden till köttet. Häll upp ingredienserna i en skål och blanda runt väl.
Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i tre separata tallrikar. Salta fisken innan och ha även i lite salt och