Rullader på lövbiff med krämig färskost. Serveras med klyftpotatis, bacon och en gräddig dragonsås

  • Lövbiff 
  • Salt & peppar  
  • Färskost 100g 
  • Rapsolja 
  • Smör 30g 
  • Persilja färsk 
  • Grädde 3dl 
  • Mjölk 2dl 
  • Worcestersås 2msk 
  • Soja 1msk 
  • Dragon (torkad) 3 msk 
  • Kycklingbuljong 2msk 
  • Potatis (Fast sort) 
  • Haricot verts 
  • Bacon 4 skivor 
  • Tomater 

Koka upp rikligt med saltat vatten i en rymlig kastrull. Skär sedan klyftor av potatisen och sjud den i några minuter på ganska låg värme. Låt gärna skalet vara kvar.

Låt sedan potatisklyftorna rinna av i ett durkslag eller torka av med papper. Lägg sedan ut potatisarna på långpanna (på bakplåtspapper) med skalsidan nedåt, och dra över lite rapsolja. Salta ordentligt. Kör i ugnen på 225 grader i ca en halvtimma. Ta ut potatisen någon gång under tillagningen och rör om. Ställ sedan potatisen att svalna något medan du gör klart det andra. Blir potatisen för kall är det bara att värma på den innan servering. 

Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Salta och peppra. Placera lite färskost i varje bit och rulla sedan ihop. Sätt en tandpetare i rulladerna så det håller ihop vid stekning. Lägg dem sedan i het panna och stek på hög värme i olja och lite smör. När köttet börjar bli genomstekt, häll i grädden och hacka ner lite färsk persilja. I med worcestersås, soja och kycklingbuljong.

Ta därefter ur rulladerna ur såsen och lägg på en tallrik. Risken är annars att köttet blir överlagat och därmed segt. Låt såsen puttra klart i pannan tillsammans med lite torkad dragon och en skvätt mjölk. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen sätta sig på lite lägre värme. 

Ugnsbaka sedan tomterna med lite olja och salt. Kör i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Linda in haricot verts och stek i en panna med lite olja. 

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,